DEN BOSCH - GGZ Momentum behandelt geen patiënten meer die verzekerd zijn bij VGZ. Sinds september is het potje voor deze patiënten op. De GGZ-instelling heeft vestigingen in Den Bosch, Breda en Veldhoven.

GGZ Momentum heeft in het begin van het jaar 1,6 miljoen euro gekregen van VGZ om de patiënten, die bij hen verzekerd zijn, te behandelen. De instelling ontdekte al snel dat het geld niet toereikend zou zijn, maar de zorgverzekeraar weigert om met meer geld over de brug te komen. De GGZ-instelling heeft daarom patiënten gratis behandeld, wat Momentum naar eigen zeggen voor 700.000 euro heeft benadeeld. Daar is de instelling nu mee gestopt. Patienten van VGZ zijn afgebeld en moeten ergens anders naartoe om hulp te krijgen. Dat meldt het actualiteitenprogramma Een Vandaag

Wachtlijst
Een jonge vrouw die bij GGZ Momentum aanklopte, is doorgestuurd naar een instelling in Rotterdam. Daar moet ze 24 weken wachten, voordat ze plek voor haar hebben. Bij Momentum hebben ze wel plek, maar daar kan ze niet naartoe, omdat het geld op is. "Als je in het voorjaar ziek wordt, heb je geluk, want dan is er nog geld. Maar heb je in de herfst hulp nodig, dan kun je daarnaar fluiten", aldus de vrouw, die nu ziek thuis zit en niet geholpen wordt. 

De zorginstelling is niet van plan om in 2016 weer een contract met VGZ af te sluiten. De GGZ-instelling heeft vestigingen in Den Bosch, Breda en Veldhoven.

| OVERZICHT|